Machtswissel aanzet tot strijd in Zuid-Sudan

JUBA- Het afzetten van vicepresident Riek Machar kan in Zuid-Sudan het laatste zetje zijn voor een nieuwe burgeroorlog tussen de stam Dinka van president Salva Kiir en de minderheidsgroepering Nuer, waaruit Machar afkomstig is.

Het blijft maar rommelen in het jongste land ter wereld. Vicepresident Riek Machar is dit weekend vervangen door zijn Nuer-volksgenoot en generaal Taban Deng Gai. President Salva Kiir, de eerste president van Zuid-Sudan sinds dat land vijf jaar geleden onafhankelijk werd, besloot tot de vervanging nadat Machar de afgelopen week geen gehoor had gegeven aan een ultimatum: om het toch al fragiele vredesakkoord te redden, moest Machar zich in de hoofdstad Juba bij de president melden.

Lees verder op ND.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s