Messiasbelijdende Jood: ‘Thora is voor iedereen’

Het Israëlische feestgehalte deed niet onder voor de wekelijkse sjabbat viering bij de Klaagmuur in Jeruzalem. Maar ditmaal was het feestdecor in het dorpje De Glind, vlakbij Barneveld.

In Conferentiecentrum De Glind kwamen zo’n dertig jongeren samen om een weekend lang onderwijs te krijgen van Joel Berkowitz en Beni Friedman – twee messiaans-joodse Bijbelleraren uit Israël. Vanuit het boek Jakobus stond het thema identiteit centraal. “Als je geloof op de proef wordt gesteld, mag je leren om dat te zien als een uitnodiging, een kans om te groeien in standvastigheid”, aldus stichting Cornerstone, de organisatie van de driedaagse. Cornerstone, onder leiding van voormalig moslim Mogtar Essid, initieerde vijf jaar geleden in Soest een soortgelijke conferentie voor tieners en jongvolwassenen. Volgens de stichting was het dit jaar weer de hoogste tijd om jongeren, met zelfs een aantal deelnemers uit Polen en België, toe te rusten vanuit “de Hebreeuwse wortels van ons geloof”. Lees verder op MessiaNieuws.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s