CIDI: Ook christenen slachtoffer antisemitisme

Niet alleen Joden, ook christenen met hart voor Israël hebben te maken met antisemitisme. Het Centrum Informatie en Documentatie Israël (CIDI) krijgt regelmatig meldingen binnen van christenen die worden uitgescholden of lastiggevallen. 

“Zij dragen bijvoorbeeld een Israëlische vlag of een joods hangertje”, licht Guy Muller telefonisch toe. Hij houdt voor het CIDI alle meldingen bij en publiceerde maandag de jaarlijkse Monitor Antisemitische Incidenten voor 2015.

Een van de antisemitische meldingen uit het rapport beschrijft een incident in Groningen, waarbij iemand rustig in de tuin zit en plotseling de buurman een Hitlergroet naar hem ziet doen. Ook schreeuwde de boze buurman meerdere malen: “Vuile joden, vuile christenen”, “Joden moeten uitgeroeid” en “de Holocaust is grote onzin”. Eindigend met: “Ik ga een pakketje sturen en mensen op je afsturen”. Lees verder op MessiaNieuws.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s