Geef Harry Potter geen kans

Columnist Wim Dekker noemt Harry Potter een ‘fantastische boekenserie’, die hij samen met zijn kinderen leest.

’In al die boeken worden deugden als trouw, moed en compassie op moreel hoogstaand niveau gethematiseerd’, schreef hij in het Nederlands Dagblad van afgelopen zaterdag.

Dekker gaat volledig voorbij aan de tovenarij en het occultisme wat in deze boeken gemeengoed is, met Harry Potter als rolmodel. Kinderen kunnen fantasie en realiteit nog niet goed scheiden en zijn daardoor extra gevoelig voor de mystieke wereld. Kijkers van het Sinterklaasjournaal werden laatst opgeschrikt door geestverhalen en eerder dit jaar was de geest-oproepende Charlie Charlie Challenge een enorme hype onder scholieren. Op mijn christelijke(!) middelbare school moest de hele klas zelfs verplicht een werkstuk over Harry Potter maken.

Deze voormalige heks noemt het werk van schrijfster J.K. Rowling ‘handleidingen voor tovenarij, geweven in een entertainment format’.

Bewijzen kan ik het niet, maar de globale populariteit aan het spirituele zou best te maken kunnen hebben met de massale promotie van kinderboeken, -films en -programma’s waarin magie de normaalste zaak van de wereld is. 

Ik ben zelf 21 jaar en heb diverse (met name christelijke) vrienden die de meest bizarre dingen meemaakten toen zij in aanraking kwamen met de geestenwereld. Sommigen worstelen daar na jaren nog steeds mee.

Al in de boeken van Mozes, die duizenden jaren geleden zijn opgesteld, werd het volk Israël geïnstrueerd verre te blijven van alle vormen van tovenarij en occultisme. Hoe leuk en onschuldig hij ook oogt, geef Harry Potter geen kans om kinderen op slechte ideeën te brengen.

Opiniebijdrage aan het joods-christelijke platform MessiaNieuws 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s