‘God luistert ook in de kroeg’

Netwerk Ede in kroegEDE- ,,God maakt vrij”, klinkt door de geluidsboxen. Tientallen mensen zingen het enthousiast mee, om vervolgens naar een overdenking te luisteren. Het lijkt een scéne in een evangelische gemeente, ware het niet dat dit zich allemaal afspeelt in een kroeg.

Door Vincent Lengkeek

Café Substitute in het centrum van Ede dient regelmatig als ontmoetingsplaats voor de christelijke studentengroep Netwerk Ede. Vorige week was het weer zover. Tijdens een open avond kwamen zo’n zeventig studenten bij elkaar. De meesten afkomstig van de Christelijke Hogeschool Ede (CHE) of al afgestudeerd. In plaats van popidool Lady Gaga, klinkt nu een blonde aanbiddingsleider, die de band leidt met liederen over God. Niet de teksten van U2-zanger Bono worden opgezegd, maar de beroemde Bergrede van Jezus uit het Bijbelboek Mattheüs. De avond eindigt steevast met een biertje. Of twee.

Lees verder op EdeStad.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s