Beloofde Land valt immigranten vaak tegen

TEL AVIV- Israël doet zijn best om Joden van over de hele wereld naar het ‘beloofde land’ te trekken. ‘Thuiskomen’ blijkt voor sommigen zo lastig dat een retourticket gauw is geboekt. Facebook moet die trend keren.

Israël is een nieuw initiatief rijker om immigranten te verwelkomen. Er bestaan al behoorlijk wat (overheids)organisaties voor integratie, maar een burgerinitiatief dat via Facebook uitgroeit tot een non-profitorganisatie om immigranten te weerhouden van vertrek uit het Bijbelse land van melk en honing, is zeldzaam.

De aanleiding was het voorgenomen vertrek van LiAmi Lawrence. Deze 44-jarige Amerikaan, die vroeger Lawrence Strasberg heette, had baantjes als model, uitsmijter en acteur aangenomen om het dure leven in Israël te kunnen bekostigen. De stand-upcomedian – want dat is hij nu – stond vorige maand op het punt Israël te verlaten omdat hij het er niet langer kon volhouden.

Een vriend betreurde Lawrences voorgenomen vertrek en maakte ter bemoediging een Facebookgroep aan: ‘Keep Olim in Israël’. In een maand tijd verzamelden zich online zo’n tienduizend gelijkgestemden. ‘De kracht van de groep deed mij in Israël blijven’, liet Lawrence weten, die nu zijn roeping vindt in het inspireren van twijfelende immigranten. Binnen een paar weken heeft hij zich ontpopt als ‘de messias van de olim’ (Olim zijn Joden die in Israël komen wonen). Lees verder op ND.nl 

Een gedachte over “Beloofde Land valt immigranten vaak tegen

  1. Pingback: Beloofde Land valt immigranten vaak tegen - KeepOlim

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s