Steekpartijen en aanslagen, dagelijkse kost – update Israël #1

TEL AVIV- Veilig op Ben Goerion aangeland afgelopen zondag en de afgelopen dagen prettig kennisgemaakt met NRC-correspondent Derk Walters, bij wie ik deze zomer stage loop. We spreken dagelijks af in een koffietentje vlakbij zijn huis en mijn hostel in het centrum van Tel Aviv. Ondanks wat steekpartijen, aanslagen en politieke controverses, is het redelijk rustig in Israël; al die zaken gelden als dagelijkse kost hier. De mogelijke ‘Grexit’ vult momenteel de buitenlandkolommen van NRC.
Derk is vanmorgen voor twee dagen naar Gaza vertrokken. Helaas mag ik in eerste instantie niet mee (misschien later deze maand), omdat het voor meerdere dagen wat riskant is. Ook omdat IS zich steeds meer met Gaza bemoeit. Deze week verscheen een video waarin IS tegenover het eveneens terroristische Hamas aankondigde Gaza te willen overnemen (IS: ‘De sharia zal worden ingevoerd, of jullie willen of niet’). Gek dat die terroristen het zelfs onderling uitvechten.
Ik pas dezer dagen op het appartement van Derk en ben van daaruit aanspreekpunt voor de krant, mocht er iets spannends in het land gebeuren. Ik houd het Israëlische nieuws in de gaten en lees bijvoorbeeld de kranten Haaretz (links) en The Jerusalem Post (rechts). En om maar meteen van de openbare gelegenheid gebruik te maken: we zoeken de Nederlandse 90-jarige Holocaustoverlevende die afgelopen maand anoniem in het nieuws kwam. Het verhaal ging dat haar pensioen zou worden gekort door de Nederlands regering, omdat ze op Palestijns gebied is gaan wonen. We zouden haar graag interviewen, maar ze blijkt lastig te vinden. Iemand enig idee?
Sjalom, salam

Een gedachte over “Steekpartijen en aanslagen, dagelijkse kost – update Israël #1

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s