Jelmer (14): ‘Ik huil niet elke dag om het overlijden van mijn vader’

De jeugd van tegenwoordig, wie is dat? Vandaag: Jelmer Oostland (14) uit Ommen. Als zoon van een dominee verloor hij drie jaar geleden zijn vader aan kanker. Een regelrechte schok voor hem, zijn broer en moeder. Maar Jelmer houdt hoop.

‘Mijn vader was dominee. Hij is op zijn vierenveertigste overleden aan darmkanker. Ze ontdekten een jaar daarvoor dat hij bloedarmoede had. Toen bleek hij na onderzoek kanker te hebben. De chemokuur sloeg niet aan, hij was niet meer te redden. Dat was een grote schok. Later heb ik alles laten bezinken. Vooral de dagen na zijn overlijden werd ik overvallen door emoties. We hadden als gezin een mooie steen ontworpen. Het regende op de begrafenis, dat versterkte de trieste sfeer. We mochten een lied uitkiezen. Ik koos Heer, u bent mijn leven. Mijn vader overleed in de zomervakantie, dus ik had op dat moment geen school. Na de vakantie condoleerden een aantal schoolgenoten me nog. Vrienden wisten niet goed wat ze moesten zeggen. Het is niet prettig. Maar het is niet dat ik elke dag zit te huilen. Ik kan mijn mannetje wel staan. Het is makkelijker een van je ouders te verliezen dan mee te maken dat ze van elkaar scheiden. Ik geloof nog steeds in God. Natuurlijk vraag ik me af waarom dit met mijn vader heeft moeten gebeuren. Maar daar weet ik toch geen oplossing voor.’ Lees het hele interview op ND.nl 

Een gedachte over “Jelmer (14): ‘Ik huil niet elke dag om het overlijden van mijn vader’

  1. hallo Vincent, wat een gaaf artikel. Ik had het al gelezen in de zaterdagkrant en niet eens gezien dat jij het geschreven had! Hoe was dat voor jou om zo’n jonge knul, die zoiets heeft meegemaakt, te interviewen? mama

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s