Verbroedering met ramadan

Mensen lopen maandagmiddag op hun gemak met een tas boodschappen langs de Mimar Sinan moskee in Leiden. Buiten dringt het geroezemoes door vanuit de ontmoetingsruimte in het islamitische gebedshuis. Vandaag klinkt er vanaf de minaret geen oproep om te bidden tot Allah, dat gebeurt op vrijdag weer.

Deze maandagmiddag gebeurt er iets bijzonders in de moskee. Behalve islamieten, stappen ook tientallen niet-moslims naar binnen. Aanleiding daarvoor is het samenwerkingsverband dat de drie Leidse moskeeën met elkaar aangaan. Twee Marokkaanse en een Turks gebedshuis gaan op in een platform. Zo kunnen ze meer betekenen voor de samenleving en zijn ze beter aanspreekbaar voor buitenstaanders. Lees de hele reporatage op ND.nl 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s