Directeur Opwekking maakt ruimte voor jongere generatie

BIDDINGHUIZEN- Twintig jaar lang leidde scheidend directeur Joop Gankema (65) de jaarlijkse pinksterconferentie van Opwekking. ‘De jongere generatie moet het nu doen, die gaat Nederland veranderen.’

‘Vraag aan degene naast je waar die vandaan komt. Bid samen voor je stad of dorp’, zegt predikant Ron van der Spoel in de zaterdagochtenddienst van de conferentie. Gebed en geroezemoes stijgt op in de tent. Evangelisch voorganger Henk Stoorvogel roept aan het einde van de dienst mensen naar voren ‘om de Heilige Geest te ontvangen’. Honderden geven aan zijn oproep gehoor.

Joop Gankema, al twee decennia lang eindverantwoordelijke van het massale pinksterfeest, staat vlak na de dienst alweer van alles te regelen. Dit is zijn laatste conferentie: hierna draagt hij het stokje over aan Ruben Flach. Gankema’s dag begon al vroeg met een vergadering om 7.45 uur. Tijdens de ochtenddienst zit hij voorin de tent, waar hij de dienst goed mee kan maken. Dit weekend draagt directeur Gankema, na het in 2013 aangekondigde vertrek, dan toch echt het stokje over aan Ruben Flach. Lees het hele verslag in het ND van vandaag of online

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s