TV Vooraf: Asociaal gedrag onder het vergrootglas

EO HufterproefHoe reageer je op twee onder werktijd zuipende ambulancebroeders? En wat zeg je tegen een oversekste rijinstructeur of iemand die zijn hond in de supermarkt laat poepen?

Het nieuwe EO-programma Hufterproef onderzoekt met een verborgen camera hoe mensen op asociaal gedrag reageren. Zo zet presentator Johan Eikelboom twee ambulancebroeders als acteur in. Zij zitten op een late vrijdagmiddag onder werktijd een paar biertjes weg te tikken op een terras. Dat levert ongemakkelijke situaties op. Mensen staan zichtbaar voor het blok: wat doe ik, zeg ik er wat van? ‘Het is hun keuze’ en ‘ieder z’n ding’, zegt een jongeman tegen zijn maatje. Het openbaart iets van de tijdgeest waarin individualisme hoogtij viert en iedereen maar moet doen wat hem of haar goeddunkt, ook al schaadt dat een ander. Na elke sketch confronteert Eikelboom burgerslachtoffers met hun optreden. En dat werkt, de volgende keer belooft de stoer ogende jongeman er iets van te zeggen. Lees de hele TV Vooraf op ND.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s