Verzoening om Jood jaloers te maken

VOORTHUIZEN- Near East Ministry belegt haar jaarlijkse mini-reveilweek. De problematiek in het Midden-Oosten is het gesprek van de dag.

Jongeren doen onder luid gelach een blinddoekspel tijdens de mini-reveilweek van Near East Ministry (NEM), een christelijke organisatie die Joden en Arabieren wil verzoenen. Ouderen lezen op hun gemak in de stralende zon een boek door, of spelen een potje jeu de boules. Het vredige campingleven op het terrein van de NEM in Voorthuizen staat in schril contrast met de brandhaarden in het Midden-Oosten.

Reden genoeg voor een lezing over de spanningen in het Midden-Oosten van Kees Jan Rodenburg, die binnenkort aftreedt als directeur van de NEM. ‘De strijd en wanhoop in het Midden-Oosten lijkt steeds dichter bij ons te komen. De nood is groot. Het aantal vluchtelingen en tentenkampen groeit enorm. Jordanië neemt weer miljoenen vluchtelingen op. Of zij proberen via de Middellandse Zee Europa te bereiken. Zo wordt het ook ons probleem. Dat bedringt mij ertoe iets voor hen te doen, of de situatie te moeten begrijpen.’

Al snel beweegt de monoloog zich richting Israël. De NEM staat bekend om haar terughoudendheid in uitgesproken steun voor de staat Israël. Critici vinden de organisatie te pro-Arabisch. Toch roept Rodenburg christenen op ‘zich bewust te zijn van Gods blijvende trouw aan het volk Israël. En uiteindelijk ook aan de andere volken.’ Lees de rest van het verslag op ND.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s