Jesus Freaks – een georganiseerd rommeltje

Christelijke jongvolwassenen die weinig op hebben met de kerk komen als Jesus Freaks in Utrecht samen. ‘Structuur is goed, zolang je er vrij instaat, dus niet bekrompen.’

Genietend van de zon en met een biertje in de hand, hangt een groep jongvolwassenen voor een buurthuis in de Utrechtse Staatsliedenbuurt. Stoere kerels met tattoos, piercings, lang haar en oorringen zitten onderuitgezakt op een stoeltje. Zo op het eerste gezicht mensen waar je geen ruzie mee moet hebben. ‘Biertje?’, vraagt een vriendelijke jongeman uit Duitsland. Samen met een groep uit Bochum, vlak bij Dortmund, is hij dit weekend op bezoek bij de Nederlandse tak van Jesus Freaks, die in verschillende Europese landen en de Verenigde Staten actief zijn. ‘Het begon allemaal in Duitsland met een stel punkers die zich niet geaccepteerd voelden in de kerk’, vertelt Joko Ruwhof (36) enthousiast. ‘Uit noodzaak belegde die groep in de jaren negentig zelf bijeenkomsten. Ze waren een beetje anarchistisch.’

Lees de hele reportage op ND.nl 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s