Israël smaakt altijd naar meer

Tot mijn genoegen kan ik meedelen deze zomer stage te lopen bij Derk Walters, Israël-correspondent van NRC Handelsblad

Daarmee vervul ik een lang voorgenomen idee mijn studie journalistiek af te ronden in ‘het Beloofde Land’. Vanuit Tel Aviv werk ik in de maand juli samen met correspondent Derk Walters aan artikelen voor de krant en ga mee met interviews en reportages.

Walters is sinds vorig jaar de nieuwe man van NRC in Israël. Toen hij aan de klus begon, nam hij zich voor het land en Israëlisch-Palestijns conflict met zo weinig mogelijk vooroordelen te benaderen. Die open houding en het gedegen dagblad deden mijn keus hierop vallen, te midden van meerdere Nederlandse media en journalisten in Israël.

Vanuit mijn christelijke opvoeding en omgeving heb ik altijd meegekregen dat de staat Israël en het Joodse volk een bijzondere rol zijn toegedicht. Toch wil ik het pro-Israëlische (of pro-Palestijnse) kamp niet papegaaien, maar zelf op onderzoek uit.

Het wordt niet mijn eerste keer Israël. De afgelopen jaren bezocht ik het land drie keer, waaronder een journalistieke mediareis voor mijn opleiding. Toevallig was dat vorig jaar zomer in aanloop naar de Gaza-oorlog. Ik was vlakbij de Oude Stad in Jeruzalem toen het nieuws naar buiten kwam dat de drie ontvoerde, Israëlische tieners vermoord waren. De stad rouwde intens. Ik zag het verdriet van Joden, maar ook de wraakacties op Arabieren. Het was voor mij de eerste keer dat het conflict zo dichtbij kwam. Gek genoeg ‘smaakte’ het naar meer. Haat, wraak en oorlog is verschrikkelijk, tegelijk lijkt het mij een enorme uitdaging daar verslag van te doen.

Eerder liep ik onder meer stage bij De Telegraaf, waar ik als internetredacteur veel over mijn favoriete onderwerp schreef: religie. Ook bij het Nederlands Dagblad, waar ik momenteel stage loop, schrijf ik veelvuldig artikelen rond islam, joden- en christendom.

2 gedachtes over “Israël smaakt altijd naar meer

  1. leuk bericht vincent! wees gezegend ook in deze onderneming pappa charlie

    Like

  2. Wat bizonder dat het je wens was je studie af te ronden in Israël en dat het nog gaat lukken ook. Sukses.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s