Palestijnse theoloog met hoop

Munther IsaacUTRECHT – Menselijkerwijs gesproken is het Israëlisch-Palestijnse conflict niet meer op te lossen, zegt Munther Isaac. Alleen hoop houdt de Palestijnse theoloog op de been. ‘Ik zie het als mijn roeping Palestijnen naar het evangelie te leiden.’

‘Mijn voorouders leven al zeker vierhonderd jaar in Palestina. Onze familie was altijd Arabisch christen’, vertelt Palestijns theoloog Munther Isaac (36) in de lobby van het landelijke kantoor van de Protestantse Kerk in Nederland. Hij groeide op met het Israëlisch-Palestijnse conflict in Beith Sahour, een dorp vlakbij Bethlehem.

Isaac spreekt vandaag over ‘de theologie van het beloofde land’ tijdens Christ at the Checkpoint, een symposium van Kerk in Actie, de diaconale organisatie van de Protestantse Kerk. Vorig jaar promoveerde hij op dat onderwerp aan het Oxford Center for Mission Studies. Lees het hele artikel op ND.nl 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s