Willibrordkerk financieel aan de grond

UTRECHT – De beheerstichting van de Sint Willibrordkerk in Utrecht ligt onder vuur. De stichting kan niet garanderen dat een schuld van 1,4 miljoen euro aan de overheid kan worden terugbetaald, waardoor de toekomst van de markante kerk uit 1875 op het spel staat.

Bij een faillissement van de beheerstichting kan de kerk in handen vallen van een geldschieter en mogelijk worden gesloopt. Critici spreken van wanbeleid door de stichting waar mogelijk de belastingbetaler voor opdraait, omdat de gemeente Utrecht garant staat voor de lening. CDA-raadslid Bert-Jan Brussaard stelde vragen aan het college van burgemeester en wethouders van Utrecht nadat hij klachten ontving over de Sint Willibrordus Stichting. Lees het volledige¬†nieuwsbericht met reacties van CDA’er Brussaard en bestuurslid Elizabeth Noltes op ND.nl

 

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s