Joden in een maalstroom van begrippen

Messiasbelijdende Joden vormen een diverse, religieuze minderheidsgroep. Zij voelen zich soms tussen wal en schip vallen, omdat het jodendom hen niet erkent en zij in de kerk niet altijd hun plek weten te vinden. Hoe Joods en hoe christelijk zijn Joden die in Jezus geloven?

De combinatie van de Joodse identiteit en het geloof in Jezus als Verlosser bindt Messiasbelijdende Joden samen. Maar onderling zijn er verschillende theologische opvattingen en praktijken doordat messiaanse Joden naar eigen gevoel tussen twee vuren zitten: jodendom en christendom. Een messiaanse Jood kan in zijn geloof bijvoorbeeld de nadruk leggen op Gods absolute en ondeelbare eenheid, de kern van het judaïsme, of op de drie-enige God, een belangrijk leerstuk binnen het christendom. Messiasbelijdende Joden gaan tussen streng en soepel om met religieuze joodse voorschriften als besnijdenis, voedselwetten, feesten en gebeden. Lees het hele achtergrondverhaal over Messiasbelijdende Joden op ND.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s