Stroper pakken voordat diersoorten uitsterven

DEN HAAG – De aandacht voor illegale miljardenhandel in gestroopte dieren lijdt onder andere crises. ‘Terreur en ebola doen de Afrikaanse strijd tegen stroperij vergeten.’

Achter de gewapende strijd om beschermde diersoorten gaat een wereld van criminele en terroristische netwerken schuil, die de biodiversiteit, regionale economie en stabiliteit in Afrika bedreigt. Dat concludeerden verontruste politici, natuurorganisaties en wetenschappers maandag tijdens een hoorzitting in de Tweede Kamer. Ambassadeur Vusi Bruce Koloane van Zuid-Afrika zei illegale dierenhandel als een van de grootste problemen in zijn land te beschouwen, mede omdat het toeristen weghoudt. Toch is volgens hem de strijd tegen stroperij door ingrijpende problemen als terreur en ebola internationaal de laatste tijd ondergesneeuwd. Koloane: ‘Iedereen vindt dieren belangrijk, maar de bescherming van mensen tegen bijvoorbeeld Boko Haram belangrijker.’ Lees verder op ND.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s