‘Stropers zijn zélf slachtoffers’

Pauline1

Milieujurist Pauline Verheij strijdt al van jongs af aan voor dierenrechten. Als kind kon ze niet tegen onrecht, zowel bij twee- als viervoeters. Verheij is maandag een van de sprekers tijdens een rondetafelgesprek in het parlement over stroperij.

1 Vanwaar dit overleg rond stroperij?
‘Op grote schaal worden diersoorten met uitsterven bedreigd, omdat hun producten veel geldwaarde hebben. De stroperij van olifanten, neushoorns, reptielen, vogels en tal van andere soorten is totaal uit de hand gelopen. Er gaat wereldwijd veel geld in om. Denk aan zeven tot twintig miljard euro per jaar als je de illegale houthandel meerekent – de vernietiging van leefgebieden voor dieren. Dit bedreigt niet alleen de biodiversiteit, maar ook de economie, het toerisme en de stabiliteit van Afrikaanse landen. Sinds enige jaren verdienen ook terroristische organisaties als het Leger van de Heer van rebel Joseph Kony, het islamitische al-Shabaab en het Arabische Janjaweed aan ivoorstroperij.’
Lees ook de zes andere vragen in bijlage Zeven van het Nederlands Dagblad.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s