Citytrip – Israël

IsraelJoodAls er ergens een land ter wereld is waar altijd wat valt te beleven, dan is het Israël. En dat terwijl het maar een klein Joods staatje is -de enige ter wereld- tussen grote moslimlanden als Egypte, Jordanië, Syrië en Libanon. Wist je dat Nederland qua oppervlakte bijna twee keer zo groot is als Israël en wij ook zowat twee keer zoveel inwoners tellen?

Toch haalt het Beloofde Land bijna dagelijks het internationale nieuws. Als je op Google News zoekt op Israël krijg je 49.600.000 resultaten. Nederland levert ‘slechts’ 1.630.000 hits op. Iedereen lijkt wel een mening te hebben over Israël. Menig verjaardagspartijtje is door een verhitte discussie verpest. En elke christen kent van de kerk wel zo’n -ik ben er zelf ook één- ‘Israël-gek’, die vaak meer wantrouwen dan respect opwekt voor het Joodse land. Een eerlijk oordeel vellen kan alleen door dit bijzondere land met eigen ogen te zien. Want alle media-aandacht ten spijt, hoe ziet het dagelijks leven er daar werkelijk uit? Lees verder op de website van studentenmagazine Ad Rem

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s