Toename orgaandonoren gaat niet snel genoeg

DEN HAAG – Minister Edith Schippers (Volksgezondheid) wil doorgaan met het bestaande beleid voor orgaandonatie, maar staat open voor ideeën om meer burgers te laten kiezen of ze hun lichaamsdelen ter beschikking willen stellen.

Dat zei ze donderdag in de Tweede Kamer, in een debat op nota bene World Kidney Day, een jaarlijkse dag om het belang van nieren te onderstrepen. Burgers bewustmaken van orgaandonatie blijkt een taaie opdracht voor Schippers’ ministerie, al meldden zich nog nooit zo veel nieuwe orgaandonoren als in 2014. ‘De trend omhoog moeten we duurzaam zien vast te houden’, aldus Schippers.

Het departement lanceerde de afgelopen jaren diverse campagnes om burgers over de streep te trekken. Zo werden bekende Nederlanders ingezet en kregen achttienjarigen een donorbrief toegestuurd. Nieuwe ideeën om bijvoorbeeld via online campagnes een hogere registratiegraad te bereiken, neemt de minister in overweging. Lees verder op ND.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s