Moreel kompas voor onderdrukte politie

In de frontlinieZeventig jaar na de Tweede Wereldoorlog is er nog altijd rumoer rond de rol die de politie tijdens de bezetting speelde. De landelijke politie zou zich veel te makkelijk hebben geschikt naar de wensen van de Duitsers.

Dat beeld ligt volgens de schrijvers van In de frontlinie genuanceerder. Want wat doe je als politieman wanneer een grootmacht plotseling je land binnendringt en hervormingen eist: rigoureus verzet, de kantjes er vanaf lopen of heulen met de vijand? In tien waargebeurde verhalen trachten auteurs Jos Smeets, Tommy van Es en Guus Meerkerk die gewetensstrijd weer te geven. De uiteenlopende, individuele verhalen doorbreken volgens hen het huidige – doorgaans negatieve – beeld van de politie. Lees verder op ND.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s