Tour brengt kerken en toeristen samen


UTRECHT – Een ‘peloton’ van Utrechtse kerken belegt een openluchtdienst tijdens het Tourweekend van 4 en 5 juli in de Domstad. ‘Laten we ons niet afzetten tegen de Tour, maar van de gelegenheid gebruik maken.’

Wielrenner abseilt van Dom

Bijna een miljoen wielerliefhebbers struinen begin juli door de Utrechtse binnenstad, tijdens de tweedaagse van de Tour de France. Een missionaire kans, vindt Teije Bakker van de Utrechtse Stedelijke Raad van Kerken. Het overlegorgaan besloot de kopstukken van Utrechtse kerken bijeen te brengen. Die zijn het eens geworden over een oecumenische zaterdagavonddienst in de openlucht. ‘Het zal niet een al te zware dienst worden’, vertelt Bakker, die zelf doopsgezind is. ‘Veel muziek, met bijvoorbeeld een kinderkoor, maar ook een korte overdenking.’ Lees verder op ND.nl. Tips? lengkeek@nd.nl

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s