Schuldbelijdenis christenen voor Jodenvervolging

Inmiddels de eerste weken bij het Nederlands Dagblad met plezier achter de rug. Artikelen van mijn hand zijn hier terug te vinden. Hieronder het zaterdag gepubliceerde stuk over een gebedsoproep als christenen wereldwijd schuldbelijdenis te doen voor de ‘zwarte geschiedenis tegenover het Joodse volk’.

AUSCHWITZ – Russische bevrijdingstroepen maakten zeventig jaar geleden een einde aan de massavernietiging in de kampen van Auschwitz. Om precies te zijn op 27 januari 1945. Komende dinsdag, 27 januari, begint een wereldwijde gebedsactie van honderd dagen om schuld te belijden voor ‘zonden’ tegen het Joodse volk.

Verschillende internationale organisaties roepen christenen wereldwijd op te bidden, te vasten en namens hun land schuld te belijden voor ‘de zonden van onze vaders’ tegen het Joodse volk. De aftrap voor de honderd dagen van verootmoediging en gebed wordt gegeven in Polen, tijdens een internationale gebedsconferentie met driehonderd aanwezigen van over de hele wereld, onder wie zo’n twintig Nederlanders. In een pamflet schrijven initiatiefnemers Christenen voor Israël, Ebenezer Operatie Exodus en de European Coalition for Israel dat ‘de, voor een deel christelijke, antisemitische geest door de eeuwen heen is uitgemond in de Holocaust’. Lees verder op nd.nl. Tips? lengkeek@nd.nl

Een gedachte over “Schuldbelijdenis christenen voor Jodenvervolging

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s