‘Heidense kerstdagen en een gelukkig nieuwjaar!’

“Ik ben mij bewust van de vragen die dit zal oproepen”, zegt Ron van der Weerd tegenover MessiaNieuws. De student van de Christelijke Hogeschool Ede publiceert vandaag op de schoolsite een betoog tégen Kerst en vóór de Bijbelse feesten.

Gedurfde actie, in zo’n christelijke omgeving, maar de verpleegkundestudent schaamt zich niet. “Die vragen kreeg ik ook na 21 jaar argeloos Kerst en de zondag te hebben gevierd”. Ron houdt nog maar sinds enkele maanden de Sjabbat aan als rustdag. Sindsdien draagt hij ook dagelijks met trots zijn tzietziet, vier wit-blauwe schouwdraden aan de kleding. “Een van mijn studiegenoten zei laatst ‘je bent toch niet joods?’ Nee, maar de Thora is ook voor christenen, als medeburger van Israël (Ef. 2), hartstikke relevant. Ook wij mogen de feesten van de Heer, die in eerste instantie aan Israël werden geopenbaard, gaan vieren.”

Lees Rons betoog op studentenmagazine Ad Rem

 

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s