Messiaanse jongeren vinden elkaar met Chanoeka

WP_000571LELYSTAD- Zo’n 30 jongeren hielden zondagavond een ‘Chanoeka Party’ in Lelystad. Aan het begin van de viering werd de Chanoekia aangestoken en geopend met het traditionele feestlied Maoz Tsoer (Machtige Rots).

Jongeren die het niet zo nauw nemen met regelmatig lezen, vielen door de mand bij de Bijbelquiz. Anderen konden onder meer een draai aan de dreidel geven, sjoelen of gewoon bijkletsen met lang ongeziene vrienden. Aanwezigen kwamen vanuit het hele land: Noord- en Zuid-Holland, Gelderland, Overijssel en zelfs Leeuwarden, het topje van Friesland.

Er zijn plannen om meer bijeenkomsten voor messiaanse of anderszins geïnteresseerde jongeren te organiseren. Rond Pesach, begin april 2015, staat het eerste weekend gepland, waarschijnlijk in omgeving Woerden om de locatie zo centraal mogelijk te houden.

Tekst & foto MessiaNieuws/Vincent Lengkeek | Een van de organisatoren, Boaz Warnink uit Haarlem, steekt de kaarsen aan.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s