Spontaan initiatief groeit uit tot demonstratie

Activistengroep Time to stand up for Israel organiseert zondag 11 januari een solidariteitsmanifestatie voor de Joodse staat. Dat is het resultaat van een spontaan online initiatief van een bewogen Israël-vriend.

Organisator en oprichter van de nieuwe Facebookgroep is Sabine Sterk. Ze beleefde de mooiste tijd van haar leven toen ze in Israël woonde. “Mijn hart is daar gebleven”, vertelt ze MessiaNieuws. De Gaza-oorlog en diverse aanslagen in de afgelopen maanden grijpen haar aan. “Enough is enough, dacht ik na de moordaanslag op Joden in een synagoge in Jeruzalem.” Die gedachte zet Sabine samen met een Israël-vlag op Facebook. “En dat werd tientallen keren gedeeld.”

Ze start samen met een vriendin de Facebookgroep Time te stand up for Israel. “We dachten dat het iets van 50 leden zou hebben na een week. Maar het slaat zo aan dat we nu op bijna 1600 leden zitten in nog geen twee weken. Ik krijg berichtjes van over de hele wereld, hoe erg mensen dit waarderen. Ik lees ze tot tranens toe en heb afgelopen weken amper geslapen.”

De online steun moet nu ook uitgedrukt worden op straat. “We wilden niet alleen achter een computer zitten, maar ook echt iets doen: met wie dan ook, vreedzaam, Israël en het Joodse volk duidelijk maken dat zij er niet alleen voor staan”, aldus de zelf niet-religieuze Sabine. De demonstratie vindt net als afgelopen juli plaats op de Dam. Sprekers worden later bekendgemaakt.

Facebook MessiaNieuws
Twitter @MessiaNieuws

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s