Bedreigde Joodse band ziet af van concert

Een gepland concert in Woudenberg van de Joods-Israëlische band The Fountainheads gaat “uit veiligheidsoverwegingen” niet door. Dat maakte de organisatie maandagmiddag bekend. 

De muzikanten van The Fountainheads zouden 10 december voor het eerst in Nederland optreden. “Helaas gaat dat niet door. Uit veiligheidsoverwegingen hebben beide partijen besloten om het concert te annuleren. Er zijn bedreigingen geuit, maar we willen er verder niet op ingaan”, laat organisator Harro Bas mij telefonisch weten.

Om wat voor bedreigingen het precies gaat, en uit welke hoek, is dus onduidelijk. Maar het heeft er natuurlijk alle schijn van dat het om antisemitische uitlatingen gaat. Het concert is vooral op sociale media veel gepromoot.

The Fountainheads is een groep jonge Israëlische en Joodse zangers, dansers en muzikanten die studeren aan de Ein Prat Academy for Leadership in Israël. De groep speelt vlotte muziek en combineert dit met theater. 


Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s