We zouden ons moeten schamen

Op de voorpagina van het Nederlands Dagblad las ik vandaag een treurig bericht: ‘Jonge Joden willen weg‘. Het verbaast mij eigenlijk niet eens meer.

Toen ik het bericht deelde op Facebook reageerde iemand ‘niet alleen jonge Joden’. Helaas heeft hij gelijk. Eerder dit jaar sprak rabbijn Binyomin Jacobs in dezelfde krant zijn zorgen uit over het herleefde antisemitisme in Nederland en Europa. EenVandaag meldde tevens dat het aantal Joodse families die naar Israël willen -alija maken- toeneemt.

Schokkend dat ons land zoveel gekken telt die denken Joden het leven zuur te moeten maken. En de politiek? Die doet er volgens het nieuwsbericht van buitenlandredacteur Jan van Benthem weinig aan, met als bron een Britse onderzoekscommissie naar (hernieuwd) Europees antisemitisme. Zij bezochten recent ons land en constateerden dat slechts enkele volksvertegenwoordigers, zoals Gert-Jan Segers van de ChristenUnie, zich actief tegen Jodenhaat inzetten. We zouden ons diep, diep moeten schamen.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s