MessiaNieuws eindelijk van start

Al jaren loop ik met het idee om een messiaans nieuwsmedium op te starten. Ik ben zelf als tiener opgegroeid in de messiaanse beweging, vandaar mijn interesse. Nu -na jaren van het rijpen van ideeën, netwerken en enige ervaring in de journalistiek- is de lancering van een mediaplatform op joods-christelijk, messiasbelijdend gebied er eindelijk van gekomen: MessiaNieuws

Weliswaar is de website -www.messianieuws.nl- zelf nog onder constructie, via de vandaag aangemaakte Facebookpagina zijn de laatste ontwikkelingen en nieuwtjes al te volgen.

Kort gezegd covert MessiaNieuws alle actualiteiten binnen met name de messiaanse beweging in Nederland, maar er is ook aandacht voor ‘Messianics’ in het buitenland. Verder gaat niet alle berichtgeving per se over en rond messiasbelijders, maar richt het platform zich vooral op hun interesses. De onderwerpkeuze is breed. Van christelijke thema’s tot diepgaande Bijbelstudies en -discussies, joodse cultuur, Israël, maar ook bijvoorbeeld voedsel en het aanhaken op actuele nieuwsitems als IS, ebola en verkiezingen. Dergelijke berichtgeving vanuit een messiaans perspectief komt in Nederland niet voor en dat lijkt mij een gemiste kans.

Het wordt een online medium waarop ik content van mijzelf en anderen verzamel, zowel print als video, maar in eerste instantie met name geschreven artikelen. Ik ben dan ook dringend op zoek naar schrijvers, bloggers en columnisten die geïnteresseerd zijn in dit concept. Ook is samenwerking mogelijk met diverse organisaties die raakvlak hebben met het medium en graag meer media-aandacht zien voor bepaalde issues.

Geïnteresseerd? Neem gerust contact op: vincentlengkeek@hotmail.com. 

Een gedachte over “MessiaNieuws eindelijk van start

  1. Hoe vaak komt messiaans nieuws per jaar uit?
    Ik wil graag over Shabbat en Yehova feesten als dat het mogelijk is graag wil ik me aanmelden.

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s