Kritische brief aan Oegandese president doet stof opwaaien

Ik kreeg in november, na mijn reis door Oeganda, ineens allemaal lovende mailtjes van onbekende Afrikanen in mijn Postvak In, waaronder deze van een student: “I read your open letter to President Museveni in the Daily Monitor dated 09/11/2014 and i really felt i should say, thank you.”

De open brief die ik enigszins impulsief schreef in het vliegtuig terug naar Nederland, blijkt een van de grootste Oegandese kranten gehaald te hebben, The Daily Monitor. Zowel Oegandese als Nederlandse media volgden daarna. Ik gaf commentaar op lokale radiostations en werd geïnterviewd door het Nederlands Dagblad, Omroep Gelderland en Omroep Max.

De brief maakte vele ‘tongen’ los op sociale media. De nationale politie gaf een uitgebreide reactie naar aanleiding van de brief.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s